duminică, 3 octombrie 2010

Atingere terapeutica


Atingere terapeutica este o metoda de tratament bioenergetic ce poate fi folosita cu foarte bune rezultate de catre terapeutii initiati in tehnicile Chi Kung,Reiki Traditional,Karuna Reiki,Radiance Technic,Energie Universala si Umana,precum si cei initiati in unele scoli de Arte Martiale (tehnicile Shaolin sunt cele mai complete,in ele fiind incluse si invatate obligatoriu si tehnici de tratare si vindecare a adversarului ranit in lupta - razboinicului Shaolin ii este interzisa omorirea adversarului ). Terapeutul trebuie sa aiba suficiente cunostinte de anatomie si sa cunoasca foarte bine harta fiziologica a corpului uman.

Terapeutul trebuie sa elimine structurile patologice si sa asigure pacientului o energie vitala vindecatoare,armonioasa, in tot corpul (organismul ) acestuia.

Platon: "partea nu poate fi sanatoasa daca intregul nu este sanatos".

Se cunosc patru structuri patologice ale energiei vitale pe care terapeutul le poate identifica trecand cu mainile pe deasupra pacientului.

a) Energia blocata si difuza care da senzatia de caldura,greutate si apasare,caracteristica leziunilor si infectiilor;

b) Deficit de energie unde apare senzatia de vid absolut,caracterizand insuficienta functionala;

c) Energia blocata si compacta care da senzatia de raceala si gol,caracteristica afectiunilor cronice;

d) Energia oscilanta care da senzatia de vibratii,intepaturi usoare,caracteristica disfunctiilor cronice (poate apare si in zonele cu afectiuni reumatice);

Pentru stabilirea diagnosticului,asezam bolnavul pe un taburet cu mainile lasate de-a lungul corpului sau asezate pe genunchi cu palmele orientate in sus si sfatuindu-l sa se relaxeze (cei cu afectiuni cardio-vasculare cronice sau cu H.T.A.,vor tine palmele orientate in jos).

Ne postam lateral,in stanga acestuia,plasam mainile,cu palmele usor caus si degetele putin rasfirate,la cca 20 cm. deasupra capului pacientului si apoi le coborim usor,una peste jumatatea din fata,cealalta peste jumatatea din spate a bolnavului. Mainile vor fi purtate la cca 8 - 12 cm.distanta de corpul pacientului si vor fi deplasate paralel,unite printr-o linie imaginara,creindu-se astfel un camp de polaritate,intre ele afluxul de energie fiind intensificat.Mainile sunt coborite pana la taburet.

Atentie la ceea ce simtim in palme pentru ca aceste prime senzatii vor fi de baza in stabilirea diagnosticului.

Executam apoi aceeasi procedura dar,de data aceasta,postati in dreapta pacientului.

Apoi ne postam in fata bolnavului.Plasam mainile,in felul descris,la 20 cm. deasupra capului acestuia si le cabarim,in pozitie paralela pe partea dreapta si stanga a corpului pana la varful picioarelor.Aceeasi procedura se repeta dar postati in spatele bolnavulavui,mainile coboara pana la taburet.

Primele perceptii din palme raman valabile.Celelalte perceptii le confirma pe primele sau aduc noi informatii despre afectiunile pacientului.

Odata cu aceasta procedura de diagnosticare,terapeutul va cauta sa vizualizeze structura energiei vitale din suferind (bolnav).

Tehnica vizualizarii consta in reprezentarea in minte a unei imagini dinamice care este adusa odata cu inspiratia si modificata sau indepartata odata cu respiratia.

In cazul dat,in clipa cand plasam mainile deasupra crestetului bolnavului,cu ochii intredeschisi il vizualizam ca pe o silueta aproape transparenta de culoare egal cenusie foarte deschis.

La cobarirea mainilor pe langa corpul acestuia vom memora locul unde culoarea cenusie se modifica devenind mai inchisa sau mai deschisa (mergand pana la alb).

Vom face legatura celor vizualizate cu ceea ce am simtit in palme pe locul respectiv.In ambele cazuri primele perceptii raman valabile.De aceea se cere o foarte mare concentrare din partea terapeutului pe tot timpul contactului cu pacientul.

Tratarea celor patru stari patologice ale energiei vitale se face astfel: Trebuie sa retinem ca exista o pozitie de baza a mainilor.

Terapeutul aplica o palma pe locul zonei cu energie cu structura patologica ( bolnava) si cealalta palma pe partea opusa a corpului,astfel ca o linie imaginara sa le uneasca.

a). Energia blocata si difuza.Pozitia de baza: In timpul inspiratiei,terapeutul vizualizeaza cum energia blocata este absorbita de mainile sale iar pe expiratie isi scutura mainile usor ca si cum ar avea pe ele picaturi de apa si doreste sa se elibereze de ele.

Procedura se repeta de 6 - 8 ori.

Apoi ,odata cu inspiratria,terapeutul trece palma (caus) peste zona afectata ,ca si cand ar strange firimituri si apoi o scutura ,cum s-a aratat mai sus.In acest timp,palma din partea opusa a corpului pacientului ramane nemiscata.

Procedura se repeta de 6 - 8 ori.

b) Energia blocata si compacta.Pozitia de baza.Terapeutul vizualizeaza cum energia ce emana din mainile sale (ca o raza aurie calda) ramifica,pul- verizeaza energia blocata si compacta.

Aceasta se face de 6 - 8 ori.Apoi continua cu procedura descrisa si indicata la punctul "a - energia blocata si difuza".

c) Deficit de energie.Pozitia de baza.Odata cu inspiratia,terapeutul isi umple corpul cu energie vitala si,odata cu expiratia o dirijeaza,prin maini, in zona afectata.

Durata: 10 - 15 minute.

d) Energia oscilanta.Pozitia de baza.Terapeutul transmite timp de 3 - 5 minute (ca la deficit) energie in zona afectata.Apoi,prin miscarea inceata a palmelor o amestaca (vizualizand aceasta) cu energia din jur pana cand se armonizeaza cu aceasta.

Procedura se repeta de 4 - 5 ori.

La terminarea tratamentului,pacientul va sta linistit cateva minute,timp in care terapeutul isi va spala mainile sub un jet de apa rece.

Tratamentul se efectueaza cel putin odata pe zi ,pana la vindecarea sau ameliorarea afectiunii,in functie de situatie.De regula,dupa un numar de 10 sedinte de tratament efectuate cu maxima atentie (terapeutul trebuie sa fie relaxat,concentrat pe lucrul asupra pacientului si sa emita cu chakra inimii iubire si compasiune),apare starea de vindecare.

Tratamentul poate fi asociat si cu alte terapii complementare,naturiste,diete,etc., prin aceasta marindu-se eficacitatea tratamentului.

In aceasta perioada bolnavul va evita sa-si faca radiografii,radioscopii sau echo,acest lucru ar perturba si intarzia readucerea in stare de normalitate a energiilor in corpul acestuia.Terapeutul trebuie sa explice acest lucru pacientului.Multi terapeuti nu cunosc efectul nociv al expunerii pacientului la actiunea razelor "X" pe timpul tratamentului bioenergetic si de aceea omit sa faca asemnenea recomandari pacientilor lor.Adesea,nerespectarea acestei reguli duce la instalarea neincrederii pacientului in terapeut din cauza rezultatelor nesatisfacatoare .

Cum decurge o sedinta de tratament bioenergetic

Bolnavul (suferindul) este asezat pe un taburet si i se recomanda sa se relaxeze si sa stea cu ochii inchisi.

Terapeutul se relaxeaza.Pentru obtinerea unui echilibru psiho-moral adecvat este bine ca timp de cateva secunde sa se vizualizeze intr-o gradina frumoasa in fata unui templu.

Prin cele patru proceduri de diagnosticare,terapeutul stabileste zona unde structura energiei vitale este afectata.

Explica pacientului, in cuvinte putine dar categorice care este situatia.Discutia cu pacientul trebuie sa fie cat se poate de blanda,ca de la suflet la suflet.Discutiile vor fi purtate zilnic despre starea pacientului dupa sedinta din ziua precedenta.Pacientul va fi ascultat cu rabdare,terapeutul va avea o atitudine binevoitoare fata de bolnav,increderea acestuia in terapeut si in tipul de tratament, va creste si in functie de aceste discutii.Terapeutul nu trebuie sa dea prea multe explicatii pacientului despre tehnicile de lucru folosite in tratament.Pe pacient il intereseaza mai mult starea lui de sanatate si vindecarea.

Terapeutul efectueaza tratamentul cu iubire si compasiune.

La terminare,pacientul va fi invitat sa stea cateva minute linistit.

Cum vindeca Energia Universala ?

Pentru a putea aplica tratamentul bioenergetic cu creativitate si succes, chiar si in conditii dificile, este importanta cunoasterea legilor care determina functionarea acestui sistem. Aceste legi sunt valabile pentru toate nivelele si pentru toate aplicatiile, incepand cu pozitiile mainilor, pana la initierea maestrilor, trecand prin tratamentul mental; aceste reguli functioneaza chiar si atunci cand dorim sa combinam tratamentul bioenergetic cu alte metode, cum ar fi vindecarea cu ajutorul pietrelor pretioase (cristalele) sau aromoterapiei.

Cele sapte legi ale vindecarii prin tratamentul bioenergetic.

1. Energia Universala este absorbita de Copilul interior in functie de necesitati si este orientata spre toate disarmoniile persoanei in cauza, la toate nivelurile existentei sale, in toate structurile fizice. Copilul interior este unul dintre nivelurile principale ale fiintei umane. El "administreaza" amintirile, sentimentele, forta vietii, capacitatea de a stabil relatii cu exteriorul si potentialul subtil de actiune. Centrele de interventie pentru efectuarea tratamentului bioenergetic sunt cele ale simturilor si diferite alte puncte de pe corp, inclusiv cei sapte centrii energetici cunoscuti sub denumirea de chakre. Asupra acestora nu se actioneaza decat de la nivelul de maestru in sus. Celelalte niveluri functionale principale sunt "Eul superior"(care actioneaza asupra invatarii holistice) si "Eul intermediar" (care influenteaza gandirea abstracta si analitica, obiceiurile, reactiile simturilor, etc. ) Acesta din urma dirijeaza de altfel, toate actiunile pe plan material. Am luat acest model de la Scoala " Hunas" care cuprinde toate modelele si traditiile polineziene, de vindecare, foarte vechi.

Tratamentul bioenergetic nu poate fi impus sau introdus cu forta in fiinta umana. Eficacitatea sa nu depinde de credinta sau de vointa constienta a persoanei tratate.

Tratamentul bioenergetic este propus, ca metoda de tratament, persoanei in cauza si poate fi perceput de catre aceasta cu o intensitate si efecte foarte diferite.

Astfel, eu nu am vazut niciodata ca un copil interior sa respinga in totalitate energia universala a vietii care ii este oferita.

Cu toate acestea, se poate intampla ca aceasta energie sa penetreze intr-o anumita zona a corpului, a sufletului sau a spiritului, nefiind acceptata decat dupa un anumit timp. In acest timp regiunea respectiva pare incapabila de reactie si rece.

De ce anume depinde ca acest copil interior sa se arate dispus sa utilizeze bioenergia pentru sine insusi? Pe de o parte, de utilitatea imediata pe care considera ca ar putea s-a aiba aceasta pentru propria sa vindecare, la un moment dat. Altfel zis, de masura in care necesitatile sale sunt satisfacute la un moment dat, in absenta simptomelor.

Fiecare boala are, pentru cel in cauza, un anumit sens, ii da ocazia sa devina mai constient, sa-si defineasca mai bine personalitatea sau sa creeze o stare de echilibru, oricat de precar, care sa-i permita sa reactioneze.

Cand copilul interior nu are, la un moment dat, capacitatea sa satisfaca una sau mai multe din necesitatile descrise mai sus, se va implica mai greu intr-un proces de vindecare.

Un alt factor, deosebit de important, este increderea pe care persoana in cauza o are in terapeut, adica absenta fricii si sentimentul de siguranta, de acceptare si integrare in relatia terapeutica. Acelasi lucru este valabil si pentru tratamentul aplicat propriei persoane (autotratamentul). Daca copilul interior se lasa condus de eul intermediar de cand incepe sa manifeste nevoia de senzualitate, de joc, de placere, de cum vrea sa se bucure de viata, nu isi va revela prea usor punctele vulnerabile, incertitudinile si ranile. Si in acest caz trebuie creat un nou raport, bazat pe incredere, inainte ca energia universala sa se "reverse"in cantitati suficiente. De asemenea trebuie tinut cont de conditiile de mediu.

Cu cat pacientul este asaltat de stimuli exteriori, cu atat se simte mai rau - indiferent daca este vorba de propria sa casa sau de un cabinet unde se efectueaza tratamentul - si, implicit, copilul interior se va arata mai putin receptiv la bioenergie.

Din aceste trei conditii deducem urmatoarele reguli privitoare la practica tratamentului bioenergetic:

- bioenergia trateaza si vindeca mai repede bolile care nu sunt foarte adanc ancorate in psihicul pacientului;

- pentru a trata eficace afectiunile profunde, constiinta corporala trebuie sa fie ferm convinsa de avantajul pe care il reprezinta vindecarea; pacientul trebuie sa creada in faptul ca aceasta vindecare antreneaza o ameliorare - sau cel putin o conservare - a starii sale generale, in raport cu satisfacerea nevoilor sale.

2. Energia universala nu intervine direct asupra corpului, ci il stimuleaza in asa fel incat acesta sa constientizeze, cat mai puternic posibil, functiile sale naturale. Deci, energia universala vitala nu se prezinta sub forma unei energii in sensul obisnuit al anumitor termeni folositi de diferite scoli spirituale, din moment ce nu este caracterizata in functie de o calitate particulara, cum ar fi yin sau yang, si nici nu poate fi atasata unei anumite chakre. Ea nu este polarizara, prezentandu-se mai degraba sub forma unei informatii pe care am putea s-o calificam drept "stimulatoare a vitalitatii". Acesta este motivul pentru care nu conteaza catusi de putin daca in timpul tratamentului terapeutul foloseste mana dreapta sau mana stanga. Polaritatea nu are nici o influenta asupra calitatii energiei. Exista totusi si unele exceptii de la aceasta regula si anume ca unii terapeuti, datorita, fie unei insuficiente evolutii spirituale si a capacitatilor proprii, fie unui vechi obicei la care nu vor sa renunte, inca isi mai considera mainile ca fiind polarizate.

3. Energia universala stimuleaza doar capacitatile de conservare si de pastrare a vitalitatii corpului; Ea nu intervine direct asupra metabolismului sau asupra psihicului. De aceea trebuie - in special cand este vorba de boli cronice cu intindere mai mare, ancorate in structura spirituala a bolnavului - sa dam o mare atentie eventualelor aporturi suplimentare, susceptibile de a contribui la vindecare, asa cum ar fi : o alimentatie adecvata, apa in cantitati suficiente, o buna calitate psihica si energetica, precum si stimulente adaptate starii persoanei in cauza, incurajand-o sa invete mai mult si sa devina mai constienta - fara a uita de "mangaierile" necesare sufletului si corpului sau.

Dupa cum este necesar un aport dinspre exterior spre interior, la fel de importanta este o productie a interiorului dirijata spre exterior, care stimuleaza vindecarea si "inflorirea" persoanei.

Acest lucru presupune o purificare a corpului, in cel mai larg sens, fara a trece insa peste limitele fortelor bolnavului. De asemenea, este important sa-i asiguram o supapa in scopul evacuarii sentimentelor negative acumulate.

Odata reunite toate aceste elemente, succesul tratamentului nu depinde decat de gradul de libertate cu care persoana, respectiv copilul interior, va lasa sa actioneze creativitatea nascuta in timpul unui astfel de proces de vindecare, precum si de cantitatea de exercitii la care isi va supune corpul pentru a stimula metabolismul. Aceasta presupune acceptarea fara rezerve a vietii corpului sau si realizarea unificarii armonioase a spiritului cu corpul si sufletul. Tai Chi Chuan, Chi Kung, meditatiile sunt metode blande, globale, perfect adaptate in vederea obtinerii efectelor pe care le dorim. Plimbarile in aer liber, in parcuri sau pe camp pot fi, de asemenea, folositoare. Trebuie evitate activitatile epuizante, care dau nastere unor tensiuni.

Importanta acestui ultim punct de vedere nu trebuie subestimata, deoarece - in cazurile dificile -constituie un criteriu ce permite stabilirea oportunitatii efectuarii tratamentului.

4. Cu cat afectiunea este mai adanc "infipta" in psihicul pacientului, cu atat mai mult acesta trebuie sa participe efectiv la vindecarea sa, fiind - in mod constient - motivat sa se schimbe, sa devina mai flexibil si deschis fata de unele lucruri noi. Numeroase traditii spirituale au dezvoltat teza conform careia energia vietii se indreapta incotro este dirijata - constient sau inconstient - atentia pacientului. Daca in timpul tratamentului, bolnavul isi orienteaza gandurile spre tulburarea sa psiho-spirituala sau emotionala si daca nutreste dorinta sincera de a se vindeca intr-o maniera constructiva, de a iesi din impasul in care se afla, atunci gratie acestei atitudini, energia universala a vietii isi va face loc in partile corporale sau energetice blocate, putand provoca vindecarea.

5. Tratamentul bioenergeteic este cu atat mai eficace cu cat corpul, spiritul si sufletul sunt mai libere, mai vii. Astfel, nu este greu de inteles ca metodele care implica, de exemplu, suprimarea anumitor blocaje, utilizarea pietrelor vindecatoare, aromoterapia, ritualurile samanice, masajele relaxante sau energetice, precum si psihoterapia, contribuie la pregatirea unui teren propice efectuarii tratamentului bioenergetic.

Pe plan spiritual, este posibil, de exemplu, sa se creeze un spatiu de libertate mai mare, atat in viata particulara, cat si in cea profesionala, renuntandu-se in mod constient la reprezentarile sau opiniile inhibatoare ale dezvoltarii personale sau favorizand schimbul, de asemenea constient si egal, energiilor pe plan spiritual. In acelasi fel, dizolvarea legaturilor karmice prin armonizarea constienta a energiilor au un rol foarte impoprtant.

6. Orice vindecare prin tratament bioenergetic se realizeaza intr-o maniera naturala si, desigur, prin metodele de tratament care actioneaza asupra corpului omenesc.

Pe plan sufletesc, procesul de vindecare are trei etape:

- Adevar - vindecarea incepe cu constiinta. In general, are legatura cu durerea, suferinta, frica.

- Dragoste - a opta pentru vitalitate si a aspira la unitate inseamna, de obicei, a te expune la "dusuri scotiene" cu bucurii, realizari si sperante, pe de o parte, si incertitudini, deceptii si caderi. pe de alta parte. Atunci individul adopta o atitudine mai realista, sfarsind prin a fi, intr-adevar, cu picioarele pe pamant.

- Intelepciune - permite o utilizare creativa, constructiva si stimulatoare a resurselor si aspectelor personalitatii, care sunt, in general, refulate si stapanite in subconstient. Cu aceasta etapa, procesul de vindecare ia sfarsit.

Aici sunt necesare cateva explicatii suplimentare : inainte de a putea reintegra o parte refulata sau ignorata a personalitatii sale, persoana in cauza trebuie mai intai sa devina constienta de "umbra" sa si de necesitatea ca "ceva" trebuie vindecat.

Pe scurt, trebuie sa infrunte adevarul in mod constient.

Nici o terapie nu poate fi incununata de succes daca bolnavul nu colaboreaza la propria sa vindecare. El trebuie sa ia in considerare partile neacceptate ale organismului sau si mesagerii acestora - bolile - ca pe niste ajutoare, in masura in care aceste elemente sunt o expresie semnificativa si adecvata a propriei persoane. Trebuie sa fie motivat sa le integreze functiile si nevoile in viata sa, dar si sa se identifice cu acestea, cu dragoste si placere.

Procesul de vindecare este complet in momentul in care persoana in cauza recunoaste si accepta cu dragoste talentul, ajutorul, oportunitatea unei fericiri mai mari - cum este cea a "umbrei" sale, dar si boala pe care ea o poate produce, servindu-se de acestea - intr-o maniera constructiva si creativa - atat pentru bunastarea sa proprie, cat si pentru a celor din jurul sau. In acel moment, boala - semnal care a dat primul impuls spre dezvoltare - a devenit inutila. Pe plan fizic se declanseaza fenomene binecunoscute in medicina - reactiile de vindecare, dezintoxicarile si simptomele agravate, de inceput. Aceste reactii sunt de natura sa-I sperie atat pe terapeut, cat si pe pacient, daca acestia nu inteleg ce anume presupune vindecarea.

Rolul dezintoxicarii este limpede, daca corpul este prea incarcat cu substante toxice si impuritati, metabolismul - deci alimentarea, reinnoirea si comunicarea, generatoare de viata, intre toate celulele - este inhibat. Daca aceste substante inhibatoare sunt eliminate, totul va functiona mai bine. Dar daca "deseurile" sunt in cantitate prea mare, acest proces de eliminare poate fi extrem de neplacut. Cu toate acestea, ramane indispensabil. El poate fi stimulat cu ajutorul unor preparate naturiste sau homeopatice pe baza de extracte din plante, solutii, tincturi, tablete.

Inrautatirea starii bolnavului, situatie care apare aproape de fiecare data la inceputul unui tratament bioenergetic, poate fi, la randul sau insotita de manifestari dureroase suplimentare - o mai mare vulnerabilitate, neplacere, depresie, descurajare, etc.

Acest lucru se explica prin faptul ca boala corespunde unei lipse de energie intr-un organ sau un centru energetic, respectiv un dezechilibru energetic al acelui organ sau in acel centru energetic. Aceasta energie care circula este net inferioara nivelului necesar pentru a mentine un organism sanatos si plin de vitalitate. In acest moment, suferinta, durerea, raul, oboseala, tensiunile si depresiile - care au fost inghesuite, refulate in partea bolnava - devin sensibile. Este ca si cum am regla intensitatea unui bec la maximum. Daca becul lumineaza cu minimum de putere, nu vedem aproape nimic in camera. Cu cat lumineaza mai puternic, cu atat mai bine vedem atat ce-i frumos, cat si ce este urit.

Or, daca prin ignorarea acestui proces este intrerupta terapia in momentul in care se manifesta aceste simptome, sansele de vindecare vor fi anihilate. Pe de alta parte, cu cat terapia se prelungeste peste limita acestor manifestari, cu atat mai mult energia universala a vietii se strecoara in zonele in care exista blocaje, iar acest lucru are ca rezultat o mai rapida vindecare si regenerare a partilor bolnave.

Apoi vine momentul in care conditiile care au generat maladia dispar, gratie acestui proces de fortificare si vindecare a zonelor deficitare, care depinde de profunzimea, de perseverenta si forta motivatiei pe care o are pacientul, cu toate conditiile pe care le implica vindecarea pentru derularea, in viitor, a vietii sale, dar mai intai, de abilitatea cu care terapeutul stie sa abordeze fiecare caz in parte si iubirea si compasiunea cu care acesta se implica in tratarea bolnavului.

In acest moment, suferinta si slabiciunea parasesc organismul care, in cursul procesului de vindecare, a fost insarcinat sa mobilizeze toate rezervele in scopul energizarii, purificarii si regenerarii celulelor, tesuturilor si organelor atinse. Avand in vedere faptul ca in cursul procesului de vindecare multe functii ale corpului, devenite inoperante din cauza bolii, sunt din nou capabile sa furnizeze energie si sa-si indeplineasca "sarcinile", pacientul care urmeaza un tratament bioenergetic, combinat si cu o medicatie naturista, se confrunta cu o crestere considerabila a fortelor sale, a bucuriei de a trai si a creativitatii in toate domeniile.

7. Energia universala nu poate vindeca ceea ce a fost distrus definitiv. Nu este posibila decat sustinerea functiilor corporale ce nu sunt definitiv compromise, acest ajutor avand ca rezultat influentarea pozitiva - chiar daca indirecta - a starii generale a persoanei in cauza. Astfel, organele sau partile corpului care sunt "complet moarte" nu pot fi regenerate, decat cel mult in limitele impuse de posibilitatile organismului respectiv. De exemplu, de la caz la caz, efectele unei malformatii congenitale sau ale unei erori genetice pot fi atenuate, insa este imposibil sa fie vindecate complet. Pe plan energetic, acest lucru poate fi exprimat in felul urmator: daca dublura energetica subtila - deci corpul eteric, care suporta structura fizica, materiala - este perturbata de o maladie precum cancerul, in asa masura incat partile sanatoase nu mai reusesc sa revitalizeze si sa regenereze organele (zonele) cu probleme, atunci bioenergia nu poate vindeca. Tot ce se poate face in aceasta situatie este sa se anuleze sentimentele de disperare si inutilitate, generind in schimb o senzatie de pace si de uniune cu forta creatoare - Dumnezeu - permitand astfel o moarte usoara.

Energia universala vitala actioneaza deci dupa aceste sapte principii de baza. In incheiere, vreau sa subliniez ca aceast tratament nu genereaza niciodata dizarmonii sau boli. In cazuri exceptionale, anumite aplicatii pot totusi antrena anumite riscuri, atunci cand se interactioneaza cu alti factori (de exemplu, medicamente chimice puternice pe care corpul le percepe ca pe o otrava, sau cand bolnavul nu intelege ca in perioada tratamentului bioenergetic si dupa acesta, cel putin o saptamana, nu are voie sa faca radioscopii, radiografii sau echo), insa niciodata cand tratamentul bioenergetic este folosit simplu si doar cu adjuvante naturiste sau homeopatice.

Energia universala a vietii nu este altceva decat iubire si viata. Acestea nu pot fi administrate in exces. Tin sa remarc faptul ca persoanele care au cea mai mare nevoie de dragoste si de viata se tem, adesea, sa devina mai iubitoare si mai "vii", alteori refuza sa primeasca dragostea, riscand astfel sa aiba, inca de la inceput o reactie de respingere fata de tot ce le poate aduce echilibrul energetic si psiho-spiritual, pacea si linistea sufleteasca.

Remediul esential este tratamentul complet. Problemele acute, delimitate cu precizie (rani, contuzii, etc. ), se trateaza local.

Problemele cronice, cele care afecteaza zone intinse ale corpului sau sunt legate de aspecte psihice necesita un tratament complet, regulat si de mai lunga durata.

2 comentarii:

 1. Rugaciune puternica iti intoarce iubitul in 48 ore.nu credeam dar am facut si a reusit.zicetiva voua numele iubitului de 3 ori.ginditiva la ceva ce vreti sa realizati pina saptamina urmatoare si repetati tie de 6 ori (daca aveti o dorinta repetativa voua)repetati aceste cuvinte vino la mine ingerul luminii eu te implor. Fa sa revina iubitul meu (numele lui)astazi el ma va cheama mai dragastos si cu iubire disperata.va simti o imensa dorinta pentru mine.ingerul meu al luminii ingroapa tot ce impiedica relatia noastra (zici numele)intoarcete la mine (repeta de 6 ori)ingerul luminii indeparteazai pe toti cei care au contribuit la despartirea noastra .ingerul luminii fa ca (zici numele)sa se gindeasca doar La mine. (Zici numele)imi telefonezi in 48 de ore.iti multumesc ingerul luminii.iti multumesc pt puterea ta infinita si misterioasa ce functioneaza mereu.amin (publica si trimite aceasta rugaciune de 3 ori in diferite siti, f curind vei avea o buna surpriza. ..chiar in seara asta saruturi !in zorii zilei iubitul tau isi va da seama ca te iubeste!se intimpla o vraja. ..totul se va intimpla intre ora 1-4 de dimineata! Fii pregatit pt un mare doc al vietii tale !!!ps. De rupi acest lant vei avea ghinion in dragoste

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
  1) vrăji vrăji
  2) Vrăjile pierdute de dragoste
  3) Vrăjile de divorț
  4) Vrăjile căsătoriei
  5) Vraja de legare.
  6) vrăji de rupere
  7) Înlăturați un iubit trecut
  8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
  9) doresc să-ți satisfacă iubitul
  Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
  ogagakunta@gmail.com

  RăspundețiȘtergere